Регресивната терапия има много благотворен и лечебен ефект върху депресии, панически разстройства, зависимости и дори върху хронични физически заболявания.

ЗВИСИМОСТИ

Освобождаване от зависимости към алкохол, вещества, хазарт и обсесивно поведение.


НЕУТРАЛИЗИРАНЕ НА ЕНЕРГИЙНИ НАМЕСИ

Разваляне на магии, проклятия, чужда енергия във енергийното поле на клиента и възстановяване на собственото енергийно поле и сила.


ПРЕОДОЛЯВАНЕ НА МЪКА

Освобождаване или олекотяване на тежки емоционални състояния породени от загуба на близък.


МАЛТРЕТИРАНЕ, НАСИЛИЕ

Преодоляване и освобождаване от усложнения и посттравматичен стрес причинени от насилие.

* В зависимост от текущото състояние на клиента, могат да бъдат необходими повече от една сесии


„Ние имаме нагласата да виждаме в проблема нещо, което трябва да изчезне. Ако успеем, начинът, по-който проблемът е изчезнал, наричаме решение. Тази наша нагласа естествено е правилна. Но не съвсем. Възможно е да погледнем различно на проблема и решението. Именно този друг поглед отваря нови пътища.

Даже и депресията, изглежда, често има вид на покана към нас (за по-опростените духове сред нас: подсъзнанието) най-накрая да обърнем внимание на нещо, а не така оглупяващо – щях без малко да кажа подсъзнателно – да продължават да живеят. При всяко положение разглеждането на един проблем като решение е уважително, изненадващо и понякога освобождаващо. Когато не гледаме на проблема като на враг, той не се отнася враждебно към нашите усилия да помогнем на клиента.

И решението много често е проблемът. Новото лекарство има неприятни странични ефекти. Психиатричните диагнози правят и държат клиента болен. Промяна на настроенията, които само роботи и психопати нямат, в днешно време се наричат биполярно разстройство. Иванчо, който е много буен, има ADHD (Attention deficit hyperactivity disorder – Хиперкинетично разстройство c нарушение на вниманието, ХРНВ) и е обременено дете.

Някой не издържа на този живот и се самоубива. Ултимативното решение на ултимативния проблем. Някой друг се приобщава към секта, чувства се божествено и сега е още по-далеч от решението на проблема.

Делово и обобщено казано: проблемът, като част от моментната ситуация, е следователно в моментния баланс. Ние трябва да приемем ситуацията и оттам да работим.“

bg_BGBulgarian